fbpx
4.6/5 - (8 votes)

Tudja a legjobb módszert a fa falburkolat kiválasztására? Mindenekelőtt azonban azt kell mondani, hogy ha már ezt választod, akkor tényleg tudnod kell, hogy akarod. Mindenesetre a fa gyönyörű és időtálló anyag, és szinte mindenhova passzol. Végül, de nem utolsósorban ártalmatlan anyag is.

a ház faburkolata

A faburkolatban a legfontosabb dolog maga a fa. A fa természetes anyag, és mindig összetéveszthetetlen mintázata és egyedi illata lesz. A faburkolat modern és exkluzív megjelenést kölcsönöz a falnak. Általában különböző fafajták közül választhat, míg a leggyakrabban használt lucfenyő, szibériai luc, fenyő és vörös luc. Ugyanakkor a közönséges lucfenyő a legolcsóbb. A külföldi fák közül a kanadai vörös cédrust vagy a dél-amerikai ipe-t használják faburkolathoz. Ezek a fák nagyon tartós faanyaggal rendelkeznek, és a lényegesen drágább megoldások közé tartoznak. Ügyeljen arra, hogy olyan fát válasszon, amelyik tetszik, és amelynek kedvező ár-érték aránya lesz. A faburkolat színével, de textúrájával, rajzával vagy tárolási módjával is kellemesen hat a megjelenésre.

a ház rönkburkolata

De nézzük a faburkolat előnyeit és hátrányait. A fa természetes és környezetbarát anyag, ezért mindig elegáns és természetes lesz a falon. Bármilyen homlokzatra vagy felületre is elhelyezhet faburkolatot, ami sokrétű felhasználási lehetőséget biztosít. Bármilyen megoldásként is alkalmas különböző terekbe, és mindig időtlen hatást kelt. Ezen kívül jó tárolási tulajdonságokkal rendelkezik – télen melegít, nyáron hűt, zaj ellen is véd. Végül, de nem utolsósorban számos egészségügyi előnnyel jár – nincs nedvesség a házban, ami gyakran penészesedést okoz. A fa jó antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Másrészt azt is meg kell említeni, hogy a fa működik, és idővel megváltoztatja a megjelenését, ezért gondoskodni kell róla. Azonban akár faburkolatot, akár Tatra profilt választ házához, ezt a döntését biztosan nem fogja megbánni.

rombuszos fa burkolat