fbpx
4.6/5 - (11 votes)

Ha fapadlót szeretne házába, lakásába, a csempe az egyik lehetőség! Először beszéljünk arról, hogy mi is valójában a groove. A csempe, más néven deszkázat, egy fapadló, amely egy darab fűrészáruból készül. A csempe tömör fapadló. Általában egy darab fa fűrészáruból vágják ki horonnyal. Lehetővé teszi az egyenletes padlófelület kialakítását. Ennek köszönhetően a fűrészáru is megőrzi szép mintáját minden darabban.

fa padlólapok

És mi a helyzet az előnyeivel és hátrányaival? A végső csempe legfeljebb 12% nedvességet tartalmaz a fában. Megjegyzendő, hogy éppen ezért az azonnali összeszerelés nem lehetséges. Ezért az importcsempét legalább egy napig hagyja a helyiségben, hogy a fa páratartalma kiegyenlítse a helyiség páratartalmát.

A csempe egyik legnagyobb előnye, hogy esztétikus, emellett nagyon hosszú élettartamú, egyszerű a karbantartása, sérülése esetén csiszolással még javítható. A laminált padlóval ellentétben puha és nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

fa padló a házhoz

A nagyon gyors és egyszerű fektetési módszer is nagy előnyt jelent az Ön számára. A padlónak nincsenek hézagok, tömör. 75%-kal nagyobb felületet tud lefedni, köszönhetően annak, hogy nincs szükség tágulási hézagokra. Felhelyezése után azonnal elkezdheti használni.

De térjünk a kisebb hátrányokra. A csempézésnél is nagyon fontos, hogy a padló olyan helyen legyen, ahol nincs nagy hőmérséklet-ingadozás. Ezért próbálja meg elkerülni, hogy kiszáradjon, és ezt követően magához vonzza a nedvességet. A csempe ezért kevésbé alkalmas olyan helyiségekbe, mint a konyha vagy az előszoba.

padlólapok a belső térhez

Ez a fapadló azonban mindig élénkíti és hangulatossá teszi a belső teret. Változatossá és vonzóbbá teszik a teret. A lakóépület kialakításánál esztétikai, funkcionalitási, tartóssági és karbantartási szempontból is nagy jelentősége van. További apró előnye, hogy allergiások számára is alkalmas. Lakásában vagy házában a csempe hosszú távú és minőségi megoldás lesz, amely biztosan megfelel Önnek.