fbpx
4.8/5 - (52 votes)

A fa a legelterjedtebb megoldás, ha a megfelelő teraszpadlót keresi. Természetesen a teraszdeszkák természetes anyagok, ezért nagyon kell vigyázni rájuk, hogy minél tovább tartsák. Télen különösen ügyeljen rá, mert a hideg évszak az, ami leggyakrabban károkat okoz benne, és a javítási költségek sem éppen a legolcsóbbak. Ezért a megelőzés mindig helyénvaló.

Teraszdeszkák ápolása ősszel

Teraszdeszkák ápolása ősszel

Nagyon fontos a teraszdeszkák téli előkészítése. Bár úgy tűnhet, egész télen nem kell semmit csinálni, ennek az ellenkezője igaz. Az ősz végi teleltetés előtt távolítsa el a teraszról a leveleket, gallyakat és egyéb törmeléket. Ennek köszönhetően nem halmozódik fel feleslegesen szennyeződés a táblák között. Ez tovább szívhatja fel a nedvességet, és a fa rothadását is okozhatja. Ezt a fajta tisztítást mindig elvégezheti még télen is, különösen akkor, ha látható a szennyeződés.

Teraszdeszkák gondozása télen

Teraszdeszkák gondozása télen

A teraszdeszka télen is igényel bizonyos gondozást. Fontos, hogy a hótakaró réteget mindig seprűvel vagy lapáttal távolítsuk el. A seprű mindig gyengédebb, de nem mindig hatékony a hórétegeken. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a padlót a lapát kezelése közben. Ha a táblákon hornyok vannak, lapátolja a havat a hornyok irányába. Inkább válassz egy műanyag lapátot, hogy elkerüld a karcolódást.

fa terasz festése

Teraszdeszkák ápolása tavasszal

Tavasszal készítse elő a deszkákat a következő szezonra. Könnyedén festheti a teraszdeszkákat, használhat pácolást vagy olajozást. De ügyeljen arra, hogy olyan napokon tegye ezt, amikor nem esik az eső. Kisebb sérüléseket is kijavíthat. A deszkázat rendszeres gondozása biztosítja, hogy az a lehető leghosszabb ideig tartson, ezért ez az alapvető karbantartás mindenképpen megéri a fáradságot.